Hrvatska TURNEJA U BANJA LUCI

Bandić 50 obitelji darivao s 25.000 kuna

Neovisni predsjednički kandidat Milan Bandić nazočio je u nedjelju svetoj misi u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci te se susreo s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom i potpredsjednikom Republike Srpske Davorom Čordašem obećavši pomoć tamošnjim Hrvatima

Kako je stigao nenajavljeno, Komarica je tijekom mise izrazio zadovoljstvo što je Bandić došao izraziti potporu i blizinu s Hrvatima iz Republike Srpske od kojih je najveći broj prognan tijekom rata.

Bandić je za Božić darivao 50 katoličkih obitelji u Banjoj Luci s po 500 kuna te je u razgovoru s biskupom Komaricom i potpredsjednikom RS-a Čordašem obećao pomoć u izgradnji biskupskoga dvora koji se obnavlja. Dodao je da će biti kum prvom djetetu koje se rodi u Banjoj Luci.

Obišao je i spomen sobu blaženog Ivana Merza te se susreo i s časnim sestrama.

U izjavi za medije rekao je kako će kao hrvatski predsjednik raditi na pomoći povratku prognanika i izgradnji jednakopravnosti sva tri naroda.

U Podmilačju kod Jajca je u razgovoru sa župnikom fra Zoranom Mandićem, Bandić najavio da će darovati 25.000 eura za kupovinu pet zvona u crkvi koja je u izgradnji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još