VLAKOVI U SNIJEGU

Dvjestotinjak putnika zaglavilo u Lici

19.12.2009 u 19:46

Bionic
Reading

Dva nagibna vlaka – jedan na putu iz Zagreba u Split, a drugi iz Splita za Zagreb, zaglavila su zbog snježne mećave u Medaku, odnosno u Vrhovinama. U vlakovima, u kojima je ugašeno grijanje, nalazilo se dvjestotinjak putnika

Vlak koji je jutros oko 8 sati krenuo prema Zagrebu, u koji je trebao stići oko 14 sati, još nije stigao. Vlak je zaglavio u snijegu najprije u Gračacu, gdje su putnici čak četiri sata čekali pomoć. Pokupio ih je motorni vlak, uz pomoć kojega je njihov put trajao još samo 20-ak minuta, a onda je do novog zastoja došlo u Medaku

No, to nije bila jedina loša vijest u željezničkom prometu, jer se ista situacija ponovila i s nagibnim vlakom koji je krenuo iz Splita prema Zagrebu.

Zbog hladnoće vlak je stao kod Gračaca, a HŽ je prema njemu poslale 'klasičnu' kompoziciju iz Ogulina da prihvati putnike, ali se i taj vlak “smrznuo” na Ličkoj pruzi pa su putnici bili prisiljeni na višesatno čekanje na postaji Medak kod Gospića.

Jedna od putnica, Dijana Rapić, kazala je za 'Dnevnik' HTV-a da su u snijegu nekoliko sati, a kada su od strojovođe zatražili da im upali grijanje, on im je odgovorio da 'za to nema goriva, odnosno, ako to napravi, neće se moći pomaknuti'.

Glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić uputila je svim putnicima ispriku i dodala da su željeznice u pomoć uputile dvije lokomotive koje su se putem pokvarile, pa je poslana nova pomoć. Očekuje se da će putnici na svoja odredišta doći oko 23 sata.