Hrvatska VIDOŠEVIĆ U SPLITU

'Ne pristajem na demilitarizaciju Hrvatske'

  • Autor: L.Nikolić
  • 19.12.2009 16:46:41
  • 19.12.2009 15:59:26

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević boravio je u rodnom Splitu i održao konferenciju za medije u stožeru kampanje na Rivi. Zbog izuzetno loših meteoroloških uvjeta, kiše i vjetra, izostao je planirani susret s građanima na Rivi

Okupljenim novinarima ponovio je nekoliko bitnih postavki iz svojeg programa, stavivši naglasak na ekonomske teme.

'Moramo se radovati uspjehu svojih ljudi i moramo podržavati svoje uspješne sugrađane, bilo Radmana, Kukoča ili nekog sličnog, jer je to privilegij nekoga kraja i preko njih se može ostvariti zajednički prosperitet', kazao je Vidošević.

Na pitanje o eventualnom ukidanju ratnog zrakoplovstva, nezavisni predsjednički kandidat je istaknuo da bi on 'učinio sve da se sačuvaju sva tri roda vojske, uključujući četvrtu komponentu, obavještajnu zajednicu'.

'Hrvatska ne može odustati ni od jedne komponente svoje vojske, premda je u NATO-u, i kao predsjednik ću se zalagati da tako bude. Opremanje vojske i modernizacija oružanih snaga snažan je poticaj za gospodarstvo jedne zemlje', naglasio je Vidošević.

Govoreći o budućnosti vojnog kompleksa i ratne luke Lora, Vidošević je rekao:

'Ratna luka Lora je strateška prednost Splita, Lora mora ostati vojni objekt, ratna luka i baza za Obalnu stražu. Ne pristajem na potpunu demilitarizaciju Splita i cijele zemlje.'


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još