Hrvatska AFERA LEASING

Croatia osiguranje intezivno surađuje s DORH-om

  • Autor: tportal.hr
  • 18.12.2009 14:52:54
  • 18.12.2009 14:32:28

Nakon indikacija o mogućim nepravilnostima u poslovanju Croatia leasinga, Nadzorni odbor Croatia leasinga održao je u posljednjih deset dana dvije sjednice na tu temu, priopćili su danas iz Croatia osiguranja (CO)

Na posljednjoj izvanrednoj sjednici održanoj 16. prosinca sudjelovali su članovi NO-a Hrvoje Vojković, Damir Mihanović i Ljerka Šeparović, Uprava društva Croatia Leasing na čelu s predsjednikom Miroslavom Marketićom i članom Šangut Zoranom, a sudjelovao je i odvjetnik Mladen Gajski.

Tad je odlučeno, stoji u priopćenju, da se podnese kaznena prijava protiv tvrtki Confort Auto i Confort Trgovina i Pupek kod DORH-a i o svemu se obavijesti HANFA. Da se intenzivira naplata potraživanja prema navedenim poduzećima. Također je, zadužena i interna revizija CO-a da ispita sve poslovne aktivnosti s nabrojanim tvrtkama.

Croatia osiguranje u prosincu 2009. prema naputku Vlade osnovala je tim za provedbu Antikorupcijskog programa te izradu Antikorupcijskog plana, no istraživanje nepravilnosti i korupcije u tvrtki sustavno se provodi još od prosinca 2008. godine, tvrde iz CO-a.

Posljednjih šest mjeseci CO intenzivno surađuje s Državnim odvjetništvom zbog više kaznenih djela. Zbog toga je formirana i radna skupina koja radi na razjašnjavanju tog i sličnih slučajeva, ističe se u priopćenju.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još