Hrvatska SVE OVISI O MESIĆU

Petraču propalo pomilovanje?

Komisija za pomilovanje Predsjednika Republike odbila je molbu za pomilovanje Hrvoju Petraču. Kako doznaje Jutarnji.hr, ključni argument za odbijanje Petračeve molbe bio je negativan prijedlog ministra Ivana Šimonovića, jer Ministarstvo pravosuđa priprema izvještaj komisiji za pomilovanje

Konačnu odluku o Petračevoj molbi za pomilovanje donijet će predsjednik Republike Stjepan Mesić, a on je najavio da će postupiti prema prijedlogu Komisije, jer bi svaki drukčiji postupak bio izuzetak od toga pravila.

Predsjednik Mesić odluku o pomilovanjima objavit će u iduću srijedu uoči Božićnih blagdana što je jedan od uobičajenih termina kada predsjednik Republike daje pomilovanja osuđenicima.

Informacija da je Hrvoje Petrač, koji trenutačno u pulskoj kaznionici služi jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i pol godina zbog poticanja na otmicu malodobnog sina generala Vladimira Zagorca i novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna, podnio molbu za pomilovanje objavljena je sredinom studenog.

Komisija je u međuvremenu od Odjela za pomilovanja Ministarstva pravosuđa dobila svu potrebnu dokumentaciju, a iako je odluka trebala biti donesena prošli petak, Komisija ju je odgodila za danas. U četvrtak je Petračeva supruga Alica uputila otvoreno pismo medijima u kojem je medije, ali i izvršnu vlast prozvala da vrše pritisak na Komisiju za pomilovanje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još