Hrvatska BIVŠI KALMETIN SURADNIK

Livaković ispitan zbog afera u HAC-u

Istražni sudac na Županijskom sudu u Zagrebu nastavio je s ispitivanjem svjedoka u istrazi afere u Hrvatskim autocestama. Jedan od pozvanih svjedoka je Zdravko Livaković

Nakon što je istražni sudac Ratko Ščekić u srijedu ispitao prvih sedam, sa sudskim pozivom danas je na sud došlo osam od devet pozvanih svjedoka, među kojima je i bivši državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Zdravko Livaković.

Inače tajna istraga vodi se oko namještanja natječaja za bojenje tunela protiv direktora Skladgradnje Slavena Žužula, bivšeg predsjednika i člana Uprave HAC-a Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića, direktora Sektora za građenje Gorana Legca te glavnog inženjera projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžije koji su u pritvoru od 30. studenog.

Pred sucem je jutros o svojim saznanjima o malverzacijama u HAC-u, kojima je ta tvrtka prema sumnjama USKOK-a oštećena za 22 milijuna kuna, progovorio i Zdravko Livaković, bivši državni tajnik za infrastrukturu i najbliži suradnik ministra Božidara Kalmete koji je uoči izbijanja afere podnio ostavku iz 'obiteljskih razloga'.

Nakon utorka odluka o daljnjem pritvoru osumnjičenih


Na ispitivanje su pozvani i jedini 'preživjeli' član Uprave HAC-a Josip Sapunar te direktor Sektora za održavanje Ivica Mlinarević. Trebalo je biti ispitano devet svjedoka, ali se jedan od njih nije pojavio, pa će se najvjerojatnije ponovno pozvati u utorak.

Do utorka 22. prosinca trebala bi biti ispitana ukupno 23 svjedoka, nakon čega slijede prijedlozi dodatnih svjedoka te odluka o podizanju optužnice i produljenju pritvora koji je određen na mjesec dana.

Odvjetnik Slavena Žužula Ante Madunić rekao je da nema razloga da osumnjičenici ostanu u pritvoru, a kaže da bi u utorak trebao biti ispitan i predstavnik Žužulove tvrtke Skladgradnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još