TKO O ČEMU, CRKVA O POLITICI

'Vjernici i ostali, izađite na izbore!'

18.12.2009 u 12:39

Bionic
Reading

Biskupi su na sjednici Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) ponovno pozvali vjernike i sve ostale građane da svojim izlaskom na predsjedničke izbore pridonesu razvoju i potvrdi demokratskih vrijednosti naše domovine, priopćilo je danas Tajništvo HBK

Predsjednika se odgovorno može izabrati jedino izlaskom na izbore, jer se u suprotnom odluka prepušta nekom drugom, istaknuli su biskupi na sjednici održanoj 17. prosinca 2009, u Zagrebu, pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa i predsjednika HBK Marina Srakića.

Na sjednici su bili i ostali članovi Stalnog vijeća HBK: nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup splitsko-makarski i potpredsjednik HBK Marin Barišić, nadbiskup riječki Ivan Devčić te imenovani biskup bjelovarsko-križevački i glavni tajnik HBK Vjekoslav Huzjak.

'Na sjednici je raspravljena provedba zaključaka XXXIX. plenarnog zasjedanja HBK, održanog u Dubrovniku od 20. do 22. listopada. Usto, određeni su delegati za neke međunarodne skupove koji će se iduće godine održati diljem Europe, a raspravljalo se o nekim personalnim pitanjima u tijelima i ustanovama HBK', priopćilo je Tajništvo HBK.