Hrvatska NEZAKONIT DOPUST

Norac se morao vratiti u zatvor

  • Autor: Hina
  • 8.4.2009 21:23:34
  • 5.1.2009 13:40:48

Umirovljeni genaral Mirko Norac javio se jučer na nastavak izdržavanja kazne u Zatvor u Glini nakon što mu je Uprava za zatvorski sustav poništila rješenje o korištenju dopusta, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa

"Nakon korespondencije Ministarstva pravosuđa s Vrhovnim sudom glede prakse Vrhovnog suda u odgovarajućim slučajevima, Uprava za zatvorski sustav je 2. siječnja donijela rješenje kojim se ranije rješenje Kaznionice u Glini o Norčevom dopustu stavlja izvan snage", stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Norac je nakon pravomoćnosti presude za zločine u Gospiću kao zatvorenik stekao pravo na dopust kojeg je u subotu, 3. siječnja iskoristio za vjenčanje.

No, kako u drugom slučaju, onom za zločine u Medačkom džepu, Norac ima status pritvorenika, Državno odvjetništvo je posljednjeg dana prošle godine upozorilo Ministarstvo da se Norca ne može pustiti na dopust, jer po praksi Vrhovnog suda režim pritvora, koji ne dozvoljava dopust, ima prednost pred zatvorskim.

Nakon što mu je poništeno rješenje o dopustu, Norac se u nedjelju sam vratio u glinski zatvor.

Norac je 2004. osuđen na 12 godina zatvora za ratne zločine u Gospiću i 2008. nepravomoćno na sedam godina zbog ratnih zločina počinjenih u Medačkom džepu 1993.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još