NEMA NOVCA NI AUTOMOBILA

Milijunska prijevara u Croatia leasingu?

17.12.2009 u 20:13

Bionic
Reading

Na pomolu je nova korupcijska afera, a uprava Croatia leasinga, koja je dio Croatia osiguranja, otkrila je milijunsku prijevaru s automobilima. Ne zna se gdje su završili automobili vrijedni čak 17 milijuna kuna!

Prijevaru je otkrila Uprava nova uprava Croatia leasinga koja je ljetos preuzela kompaniju. Kažu da je su ih autokuće preko kojih prodaju automobile oštetile za 17 milijuna kuna, odnosno za više od stotinu vozila koja su jednostavno nestala, javlja Dnevnik.hr. 'U autokući Pupek mi smo financirali vozila koja su dolazila u Hrvatsku. U drugoj autokući smo isto tako financirali vozila, koja su se tek trebala prodati, no sada nema ni vozila ni novaca', objasnio je Zoran Šangut, član uprave Croatia leasinga.

Šangut ne želi reći sumnja li da se radi o korupciji u koju su bili upleteni bivši članovi uprave, a sa slučajem je upoznat i predsjednik Uprave CO-a Hrvoje Vojković. Zajedno sa Šnagutom cijeli je slučaj proslijedio USKOK-u i državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. USKOK i DORH će utvrditi radi li se slučaju sličnom HAC-u te jesu li u prijevari sudjelovali i ljudi iz državne tvrtke Croatia leasing.