UOČI BOŽIĆA

Dividenda iz braniteljskog fonda 23. prosinca

17.12.2009 u 11:27

Bionic
Reading

Iz Erste banke su danas izvijestili da će isplata dividende za 2008. iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započeti u srijedu, 23. prosinca

Iz Erste banke su danas izvijestili da će isplata dividende za 2008. iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započeti u srijedu, 23. prosinca.

Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2008. iznosi 66,9 milijuna kuna, a koliko iznosi dividenda po jednom udjelu bit će objavljeno početkom sljedećeg tjedna, kada će u potpunosti biti završena implementacija zadnjih izmjena i dopuna Registra Fonda HB pri Erste investu.

Zbog tehničke provedbe, odnosno priprema za isplatu dividende za 2008, na dane 19, 21. i 22. prosinca neće se obavljati isplata dividendi za ranije godine onim članovima Fonda koji eventualno do sada nisu podignuli dividendu za prethodne godine.

Članovi Fonda HB koji nisu podigli svoju dividendu za prethodne godine moći će je podići od 23. prosinca, kada će ranija dividenda i dividenda za 2008. biti objedinjene u jedan iznos, navodi se u priopćenju.

S obzirom na to da je datum raspodjele dobiti Fonda 17. prosinca, pravo na isplatu dividende imat će branitelji koji su zahtjev za prodaju udjela podnijeli nakon 18. listopada, odnosno oni članovi Fonda kojima je dan za isplatu udjela nakon 17. prosinca ove godine.

Procedura za podizanje dividende bit će kao i prethodnih godina - član Fonda morat će predočiti osobnu iskaznicu i potvrdu o vlasništvu nad udjelima u poslovnici FINA-e te će tamo moći podignuti dividendu, koja će mu biti isplaćena u gotovini.

Zaprimanje zahtjeva za prodaju udjela u Fondu HB i isplata udjela članovima Fonda HB obavljat će se neovisno o ograničenju isplata dividende ranijih godina na dane 19, 20. i 21. prosinca, stoji u priopćenju.