Hrvatska BRILJANTNA IDEJA VLADE

Kosor: Božićnica u prosincu i - ožujku!

Ako ste mislili da su Vlada i sindikati zbog božićnica došli u pat poziciju, prevarili ste se. Jadranka Kosor dosjetila se genijalnoj ideji - isplatiti božićnicu u dva dijela

Vlada je na današnjem sastanku sa sindikatima javnih i državnih službi ponudila da im se božićnica isplati u dva dijela – prvih 625 kuna bilo bi isplaćeno do kraja godine, dok bi preostalih 625 kuna bilo isplaćeno u ožujku 2010.

Spomenka Avberšek, predstavnica sindikata zdravstva, ne prihvaća takvu ponudu Jadranke Kosor.

'Mi inzistiramo da se zdravstvu isplati puna božićnica jer je oko 25 posto zdravstvenih ustanova već isplatilo punu božićnicu. Zbog tog paradoksa tražimo da se puna božićnica isplati svima zaposlenima u zdravstvu, jer nama božićnica ionako ne ide iz proračuna nego su sredstva za nju osigurana unutar ministarstva', smatra Avberšek.

Priznala je da je ministar financija Ivan Šuker još u srpnju najavljivao da će se božićnica srezati na pola, ali, kaže ona, nakon toga o tome više nije bilo riječi.

Dubravko Jagić, predstavnik sindikata policije, također inzistira da se puna božićnica isplati do kraja godine jer tako stoji u kolektivnom ugovoru.

'Vlada je zakasnila s pregovorima, jer nama se prema kolektivnom božićnica od 1.250 kuna mora isplatiti do 31. prosinca. Vidjet ćemo što će odlučiti, mi očekujemo puni iznos. Ipak smo mi stupovi ove države i za nas novca mora biti', ustvrdio je Jagić.

Ostale javne i državne službe trebale bi se do sutra očitovati o novom prijedlogu Banskih dvora, a sutra je i redovna sjednica Vlade, na kojoj će konačno biti odlučeno kome će se isplatiti božićnica, u kojem iznosu i kada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još