Hrvatska PRIMORAC O VIDOŠEVIĆU

'Neću dugo čekati ispriku'

  • Autor: Maja Šurina
  • 15.12.2009 17:23:39
  • 15.12.2009 14:27:27

Samo dan nakon što je predsjednički kandidat Dragan Primorac od protukandidata Nadana Vidoševića zatražio ispriku zbog optužbi da je obiteljski nasilnik, bivši ministar obrazovanja ponovno je progovorio o dosad najžešćem sukobu u ovoj predsjedničkoj kampanji

'Kratko ću čekati na Vidoševićevu ispriku', odgovorio je na naše pitanje Primorac, potvrdivši tako da ga predsjednička kampanja i borba za glasove birača neće omesti u dizanju tužbe i prije samih izbora.

'Hrvatska ulazi u fazu istine'

Poruku Vidoševiću uputio je na konferenciji za novinare na kojoj je, ojačan umirovljenim vojnim zapovjednicima, progovorio o braniteljskim problemima. Kao budući predsjednik, Primorac će se, obećao je, založiti za objavu Registra hrvatskih branitelja u kojem danas, prema službenim podacima, ima oko pola milijuna branitelja. 'Prema podacima koje sam ja dobio, stvarnih dragovoljaca iz 1991. ili 1992. godine je između 45 i 50 tisuća. Naravno, kasnije je kroz mobilizaciju taj broj rastao i jedina stvar koju želimo napraviti je skinuti tajnost i ukloniti one koji nisu bili branitelji. Ja ću kao vrhovni zapovjednik dati nalog, odnosno predložiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka da se objavi Registar branitelja', poručio je Primorac. To, kako kaže, žele istinski branitelji, a drugi koji su u manjini morat će 'participirati u istini'.

Ako postane predsjednik, Primorac bi u braniteljskom sektoru mijenjao i sustav bodovanja, ali i pomogao braniteljima da riješe svoje probleme poput pitanja zdravstvene zaštite, stambenog zbrinjavanja i zapošljavanja. 'Želimo reći konačnu istinu o Domovinskom ratu i ja mislim da nakon objave Registra branitelja Hrvatska ulazi u jednu novu fazu - fazu istine', produhovljeno je poručio Primorac.

Na novinarsko pitanje Primorac je rekao i što misli o pomilovanjima. 'Moj stav je da definitivno trebamo razlikovati kategorije i moj stav je da svaki mudri predsjednik sluša mišljenje Komisije za pomilovanje. Ali ako se bude govorilo o korupciji, onda ću ja biti taj koji će puniti, a ne prazniti zatvore. Pogotovo tu mislim na hrvatske političare i gospodarstvenike koji se danas prikazuju u dobrom svjetlu', poručio je Primorac.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još