ANTIKORUPCIJSKI JOVANOVIĆ

Slučaj HYPO proslijeđen Mladenu Bajiću

15.12.2009 u 14:56

Bionic
Reading

Saborsko antikorupcijsko vijeće, rečeno je, dobilo je opsežan materijal o Hypo banci i proslijedilo ga Državnom odvjetništvu. Na potezu je DORH, poručio je saborski zastupnik SDP-a i predsjednik Saborskog antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović

Pad gospodarske aktivnosti od šest posto, zaustavljanje investicija, porast nezaposlenosti, sve veća nelikvidnost... Sve su to pokazatelji alarmantnog stanja u hrvatskom gospodarstvu, rekli su na konferenciji za novinare u Rijeci saborski zastupnici SDP-a.

Dok se u Europi potiče nova proizvodnja, kod nas se, umjesto poreznog rasterećenja, gospodarstvu uzima još više. Odgovornost za to, smatraju u SDP-u, snosi Sabor, pa su se stoga ispričali gospodarstvenicima za sve zlo koje im je Sabor nanio u ovoj godini.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je da su štete učinjene gospodarstvu zbog isključivanja plina enormne i da će se još povećati interventnim uvozom plina te da je za to odgovorna Vlada. Gospodarstvenicima je poručio da za štetu nastalu u njihovu poslovanju tuže državu. Sramimo se uloge Hrvatskog sabora u 2009, a bojimo se 2010, kazao je Linić te dodao da se Sabor bavio pokrivanjem HDZ-ove vlade, a na štetu građana i hrvatske privrede kojoj je propušteno pomoći.