BAKE NA UDARU ZAKONA

Apsurdno suđenje 'dilerici' peršina

15.12.2009 u 13:43

Bionic
Reading

U Puli se sudi Zorki Kevrić (75), 'dilerici' peršina, češnjaka i salate, koja je suznih očiju, usplahirena i uznemirena prije ulaska u sudnicu morala popiti apaurin

Nakon što su joj bez saslušanja odredili 18.500 kuna kazne, baka Zorka Kevrić (75), vodnjanska 'dilerica' peršina, češnjaka i salate, u ponedjeljak prijepodne je u pratnji pulskog odvjetnika Gorana Pajića prvi put saslušana na Prekršajnom sudu u Puli.

Baku su kaznili jer je na vodnjanskoj tržnici prodavala peršin i češnjak na kojima nije jasno, vidljivo i čitljivo istaknula cijenu u kunama. Suznih očiju, usplahirena i vidno uznemirena, baka Zorka je prije ulaska u sudnicu morala popiti apaurin za smirenje.

50 kuna na dan

Zorka uz skromnu mirovinu zaradi tek 50-ak kuna na dan. Prodaje povrćekoje uzgaja u polju. Nema traktora ni auto, nego, kako kaže, sve zaradisvojim onemoćalim i ispucalim rukama.

'Cijelu noć oka nisam sklopila. Srce će mi iskočiti. Osjećam se kao da sam izgubila dijete. I gore od toga. Kao da sam propala u crnu jamu iz koje nikako ne mogu van. Nikada u životu nisam bila na sudu. Neopravdano su me kaznili, ja na ovo nisam naučila', drhtavim glasom progovara starica Zorka. Iako je rasprava bila javna i otvorena za javnost, sutkinja Jasminka Posenjak s 'obrazloženjem' nije novinarima dala u sudnicu.

'Zbog nedostatka zraka u maloj sudnici i gripe koja vani vlada, izvolite napustiti sudnicu', bilo je sve što je 'izgrmjela' neumoljiva sutkinja Posenjak. Bakin odvjetnik kaže da slučaj još nije završen.

'Predložio sam sudu nove dokaze i nadam se oslobađajućoj presudi za baku Zorku. Prekršaj za koji je terete ne odnosi se na nju. To što sutkinja izbjegava javnost očito je da je i ona postala svjesna gliba u koji su zašli s ovim apsurdnim slučajem', pojašnjava odvjetnik Pajić.

Baki Zorki, koja uz mirovinu zaradi 50-ak kuna na dan, Grad Vodnjan ponudio je pomoć tako što joj plaća odvjetnika koji je zastupa na sudu.