Hrvatska MALO, ALI ČOVJEKA VESELI

Manje cijene goriva od tri do sedam lipa

Maloprodajne cijene motornih benzina od ponoći će, kako se neslužbeno doznaje, biti niže za šest ili sedam lipa, a dizelskih goriva za tri lipe po litri.

Po neslužbenim informacijama, motorni benzin eurosuper 95 pojeftinjuje za sedam lipa po litri, pa će se od ponoći u sljedećih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,68 kuna (do sada 7,75 kuna).

Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti manja za šest lipa i iznosit će 7,59 kuna po litri (do sada 7,65 kuna), dok će se super plus 98 prodavati po 7,75 kuna po litri (do sada 7,81 kuna).

Cijena eurodizela bila bi manja za tri lipe i iznosila bi 7,12 kuna po litri (do sada 7,15 kuna). Za tri bi lipe po litri, kako se neslužbeno doznaje, pojeftinili i dizel, loživo ulje i plavi dizel.

Nova cijena dizela bila bi 6,98 kuna po litri (do sada 7,01 kuna), loživog ulja ekstra lakog 4,40 kune (do sada 4,43 kune), a plavog dizela 3,95 kuna (do sada 3,98 kuna).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećavanje ili smanjivanje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još