PRAVDA PO IVI JOSIPOVIĆU

Lopove privatizacije treba smjestiti u zatvore

14.12.2009 u 21:24

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a dr. Ivo Josipović večeras je na zadarskom Trgu pet bunara, a nakon što je obišao Pakoštane, Biograd i Sukošan, održao predizborni skup na kom je istaknuo da je korupcija postala svakodnevnica i da počinje s vrha, a završava na dnu.

U društvu je, rekao je, oblikovana koruptivna svijest, odnosno ideja da se ništa ne može bez lopovluka. A nema pravedne Hrvatske dok se to ne riješi, poručio je i dodao da je to prva stvar koju će početi rješavati prvog dana svog predsjedničkog mandata.

Hrvatska danas nije pravedna zemlja jer puno ljudi ne radi, puno ih radi a ne dobiva plaću, puno ih prima mizerne plaće, a puno je umirovljenika s jako malim mirovinama koji kopaju po kantama za smeće, rekao je Josipović.

Josipović je rekao kako nitko ne želi Hrvatsku koju su okovali lopovluk, kriminal i korupcija i poručio da će oni, koji su danas u korupciji, sutra biti u zatvoru. Po njegovim riječima, majka svih prijevara i korupcije je kriminalna privatizacija iz vremena 90-ih godina prošloga stoljeća, u vrijeme dok su drugi krvarili. Ne pristajemo na onu "tko je jamio, jamio", rekao je Josipović i dodao da lopove treba smjestiti u zatvore.

Josipović je ponovio i na večerašnjem skupu da korupcija godišnje uzima 12,5 milijardi kuna u Hrvatskoj. Otet ćemo im taj novac i vratiti narodu, istaknuo je. Još je Josipović rekao da u Hrvatskoj branitelji moraju imati onakav status kakav je u njihovim srcima imala domovina za vrijeme Domovinskog rata.

Josipović je zahvalio nazočnima što su došli unatoč hladnom i kišovitom vremenu. Na skupu su pjevali Vinko Coce, Marijan Ban i drugi glazbeni izvođači.