Hrvatska KOSOR SE NE BOJI

'Glasanje mrtvih zabranit ćemo nakon izbora'

Sređivanje biračkih popisa uslijedit će tek nakon predsjedničkih izbora i tada će biti zabranjeno glasanje mrtvih. Hoće li se mijenjati Zakon o prebivalištu kako bi se izbjeglo da na izborima glasuju i mrtvi, pitali su novinari premijerku Jadranku Kosor, a ona je izjavila da su završene izmjene tog zakona, ali će stupiti na snagu tek nakon predsjedničkih izbora?!

Izmjene tog zakona, kazala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, bit će podloga za sređivanje biračkih popisa.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti otvorenja novoga splitskog rodilišta, premijerka Kosor izjavila je da 'do kraja godine očekuje rješavanje pitanja duga Ine'.

Osvrćući se na spor ministra financija Ivana Šukera sa sindikatima djelatnika javnih službi u vezi s isplatom božićnica, premijerka Kosor je kazala kako je svjesna da postoje potpisani kolektivni ugovori te kako vjeruje da će se spor prevladati kompromisom.

Dodala je da će se o božićnicama za zaposlenike javnih poduzeća razgovarati s predstavnicima sindikata te da će ona predlagati kompromis tako da se ujednači božićnica u svim javnim poduzećima.

Na pitanje novinara strahuje li za svoju sigurnost nakon jučerašnjeg napada na talijanskog premijera Silvija Berlusconija, premijerka Kosor kazala je kako se ne boji te kako misli da je sigurna iako se kreće među mnoštvom ljudi.

Premijerka Kosor također je rekla da će Vlada RH iduće godine pomoći građevinarstvu, koje je u teškoj situaciji. 'Poticat ćemo stanogradnju i kupovinu stanova', dodala je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još