IVICA HODAK

Pio sam buniku u šamanovu vigvamu

05.01.2009 u 07:49

Bionic
Reading

Jedan od trojice pacijenata na psihijatrijskom odjelu ogulinske bolnice, Ivica Hodak, također je potvrdio da je konzumirao halucinogenu biljku buniku u vigvamu načelnika Saborskog i šamana Luke Hodaka

Novogodišnja noć bila je kobna za Ratka Barića, dok su Ivica Hodak, Damir Štancl i Marko Tomšić završili u bolnici zbog teških halucinacija.

'Sjeća se svega što je bilo u šatoru. Rekao je da su svi pili taj kompot od bunike te da se osjećao normalno. Kući je, kao i njegov susjed Tomšić, došao oko 1 sat nakon ponoći i zaspao. Nakon toga više se ne sjeća ničega. Probudio se u bolničkoj sobi', ispričala je za Jutarnji list njegova sestra Ljiljana Matovina.

Ivica je cijelu je noć buncao da ga grizu zmije, srušio je božićnu jelku i razbijao po kući. Kad je u bolnici čuo što je radio, rekao je bratu da ga je trebao ranije smjestiti u bolnicu. Nikako ne može pojmiti da je susjed Barić izgorio. Za Ratka Barića u saborskoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u nedjelju je služena misa zadušnica na kojoj je, osim Barićeve bliske rodbine i sumještana, bio i načelnik Hodak sa svojom bližom rodbinom.

Kad ih puste iz bolnice, policija će trojku ispitati kako bi se rasvijetlila zagonetna tragedija iz novogodišnje noći.

Policija još nije službeno priopćila nijedan detalj vezan uz istragu o smrti. O incidentu je izvijestio karlovački ured Centra 112 ustvrdivši da je jedna osoba u privatnom objektu koji se nalazi u šumi preminula tijekom šamanske seanse, da je jedna osoba u večernjim satima na Silvestrovo dopremljena u ogulinsku bolnicu u komi te nakon nje u jutarnjim satima na odjel psihijatrije još tri osobe.