ŽESTOKI OBRAČUN KANDIDATA

Tko je ujo, a tko nasilnik?

09.12.2009 u 14:31

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac na konferenciji za novinare u Splitu oštro je istupio protiv svih kandidata, a posebno protiv Nadan Vidoševića

Dragan Primorac bio je najoštriji prema Nadanu Vidoševiću za kojega misli da mu je glavni suparnik. 'Da li je normalno da se u Hrvatskoj gospodarskoj komori zaposle tri nećaka, a mislili smo da je gotovo s time, ili da je tajnica isto tako u rodbinskoj vezi?', upitao se Primorac i direktno napao Vidoševića.

'Dosta je toga ujko'

'Dosta je toga ujko Nadane, i mi smo građani ove države, ali nismo nećaci', rekao je Primorac. Jer dok su Nadanovi rođaci bili zbrinuti, Draganov brat nije mogao postati predsjednik suda. 'Samo zbog toga što bi danas Damir bio predsjednik županijskog suda i što bi bilo otvoreno najmanje deset procesa, koji danas nisu otvoreni, a neki se tiču i predsjedničkih kandidata. Trenutno su dva procesa o kojima priča Split i Hrvatska. Jedan je Dalmacijacement, a drugi Hajduk', ističe Primorac.

'Nemoralno je da čovjek mlati žene'

Nadan Vidošević odgovorio je još oštrije na žestoke optužbe: 'U životu je važnije tko o vama govori, a ne što se o vama govori, a gospodin Primorac o meni nema što govoriti u tom smislu. Čovjek koji je pobjegao iz moje države, dok sam se borio za njezinu slobodu, dok sam otvarao radna mjesta, o meni nema što govoriti. Čovjek koji mlati žene, to je nemoralno da ne može biti nemoralnije', oštro je uzvratio Vidošević.

Nezavisni kandidat Dragan Primorac ponovio je svoj zahtjev svim protukandidatima da pokažu imovinske kartice, jer bez toga kaže da se neće sučeljavati.

'Građani Hrvatske imaju pravo pitati je li ovo Hrvatska koju zaslužuju, branitelji imaju pravo pitati je li ovo Hrvatska za koju su se borili. Onaj koji nema snage i hrabrosti za pokazati svoju imovinsku karticu, ne zaslužuje biti predsjednik Republike Hrvatske', poručio je Primorac koji uvjetuje predizborno sučeljavanje prethodnom prezentacijom imovinske kartice.

Brodosplitova podrška

Za vrijeme boravka u Splitu, Primorcu je uručeno i priopćenje u kojemmu Udruga veterana Domovinskog rata Brodosplit daje bezrezervnupodršku. 'Gospodin Primorac dijete je ovog grada, pošten, moralan inekorumpiran. Čovjek koji razumije probleme Splita, Dalmacije iHrvatske. Ne jednom pokazao je brigu i poštovanje za hrvatskebranitelje, kao i odlučnost u borbi za istinu o Domovinskom ratu.Nezaobilazna je činjenica da su upravo zaslugom Dragana Primorcastvoreni vrhunski uvjeti za školovanje i studiranje hrvatske djece',stoji u priopćenju.

'Neću sudjelovati ni u kakvom sučeljavanju bez pokazivanja imovinske kartice. Mora se znati tko je s čime ušao u politiku i čime sada raspolaže', naglasio je bivši ministar u Sanaderovoj vladi zaboravivši pritom da je već sudjelovao u sučeljavanju na HRT-u

Na pitanje novinara zašto se nije borio protiv korupcije dok je šest godina bio ministar, odgovorio je da je njegovo ministarstvo radilo korektno.

Ne priznajem kolektivnu odgovornost, ja sam bio samo ministar i u mojem resoru sve je bilo u redu.

Kao predsjednik ću imati znatno veći manevarski prostor za borbu protiv korupcije. Dok je god Hrvatska korumpirana, američki, europski i izraelski kapital neće ući u Hrvatsku.

Pouzdano znam da u našu zemlju već godinama zbog korupcije nije ušao ni jedan dolar američkog kapitala, dodao je Primorac.

Pozvao je Milana Bandića i Nadana Vidoševića da daju na uvid porez koji je plaćen na nekretnine i realnu vrijednost svih nekretnina u posjedu obitelji.

'Ne može nečija majka ili baka kao umirovljenica imati jahtu od 300 tisuća dolara i polagati skiperski ispit dok druge majke žive od mirovine od dvije tisuće kuna i manje', zaključio je Primorac.