Hrvatska TRANSPARENY INTERNATIONAL

'Važno je da se slobodnije govori o korupciji'

U okviru inicijative za borbu protiv korupcije 'U boj, u boj!', pokrenute iz korporativnog sektora, nevladine udruge dovršile su provedbu svojih projekata za senzibilizaciju javnosti o tome pitanju, rečeno je na današnjoj konferencije za novinare

Projekt je, pod motom 'Ne bojimo se prijaviti korupciju i znamo kome', proveden u više hrvatskih gradova kako bi se upozorilo na sve intenzivniju pojavu različitih oblika koruptivnih ponašanja u hrvatskom društvu, rad na crno, neodgovorno poslovno ponašanje. Održavala su se predavanja, radionice, tiskale brošure o korupciji.

Iako rezultat projekta nije opipljiv, ne može se reći je li njegovim dovršetkom korupcija manja, važno je da su se otvorile mogućnosti da se više i slobodnije govori o tome, rekao je Zorislav Antun Petrović, predsjednik Transparency Internationala Hrvatska.

Pokazali smo da svatko može doprinijeti borbi protiv korupcije, naglasio je Petrović, izrazivši zadovoljstvo što je projekt nastao na inicijativu jedne tvrtke iz korporativnog sektora.

Tvrtka 'Holcim' pokrenula je projekt u svibnju ove godine, a za njega je na natječaju između 30-ak projekata izabrano njih sedam.

Svjesni smo da smo tek zagrebli po površini onoga što se događa, no ponosni smo što smo progovorili o gorućem problemu o kojemu ovisi i ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ustvrdio je Žarko Horvat, direktor industrijske ekologije u 'Holcimu'.

Vrijednost projekta bila je 350.000 kuna, a sudjelovale su udruge DIM, Nemesis, Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave, Radio mreža, Transparency International Hrvatska, Udruga za demokratsko društvo i Udruga korporativnih pravnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još