Hrvatska UVRIJEĐENA PREMIJERKA

Jandroković zbog tretmana Kosor poslao notu BiH?

Ministarstvo sigurnosti BiH primilo je službenu notu Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske u kojoj se izražava prosvjed zbog tretmana premijerke Republike Hrvatske Jadranke Kosor prilikom nedavnog posjeta Bosni i Hercegovini, tvrdi Pincom.info

U službenom prosvjedu se, naime, navodi da je Granična policija BiH od premijerke Kosor, pri ulasku u BiH, zahtjevala da pokaže putovnicu, saznaje Pincom.info.

MVPEI: Nismo slali notu

Na upit tportala o slanju prosvjedne note službenom Sarajevu iz MVPEI-ja poručuju kako ne znaju od kuda se pojavila ta informacija te kako takvu notu nisu slali

U Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske, piše taj portal, smatraju da premijerka Kosor nije trebala biti izložena postupku koji se primjenjuje na sve osobe koje prelaze državnu granicu.

Naime, izvor portala Pincom.info u Graničnoj policiji BiH objašnjava da za VIP osobe postoji čitav niz procedura i privilegija kad dolaze u službeni posjet BiH, no prema zakonu, dužni su pokazati i putovnicu.

Zanimljivo je da je službeni prosvjed MVP Hrvatske Bosni i Hercegovini upućen mjesec dana nakon posjeta premijerke Kosor Bosni i Hercegovini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još