SPORNA TVORNICA

Rockwool: Nema govora o onečišćenju

08.12.2009 u 20:41

Bionic
Reading

Tvornica Rockwool je s radom započela u ponedjeljak u prijepodnevnim satima, a nakon uobičajene stanke za vrijeme vikenda. Za vrijeme proizvodnje koja je tekla uobičajeno, emisije iz tvornice su unutar propisanih vrijednosti, stoji u priopćenju Rockwoola koje je potpisala Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica odnosa s javnošću

Da nema govora o onečišćenju zraka, kažu u Rockwoolu, potvrđuju i izmjerene vrijednosti na čak dvije stanice koje kontinuirano, dakle 24 sata prate kvalitetu zraka, i to u zonama najvećeg utjecaja tvornice.

Kao što je moguće provjeriti na internetskoj stranici istarskog Zavoda za javno zdravstvo (www.zzjziz.hr), visokosofisticirani mjerni instrumenti bilježe vrlo niske vrijednosni koje su daleko ispod granice prve kategorije zraka.

'Svakako treba istaknuti da vizualni aspekt ispuha iz dimnjaka tvornice ne može i ne smije biti relevantan i presudan. Naime, prilikom velike razlike u temperaturi, ispuh iz dimnjaka očekivano je vidljiviji u vrijeme kada su temperature zraka niže', navodi Anđelka Toto-Ormuž.