Hrvatska OGLASIO SE I MOL

'Od hrvatske Vlade lani nismo kupili ni dionicu'

  • Autor: tportal.hr
  • 8.12.2009 18:56:18
  • 8.12.2009 18:15:47

MOL je od Vlade Republike Hrvatske tijekom prošlogodišnje transakcije kupio 0, znači nula Ininih dionica, stoga ne može interpretirati izjave i napise o 'prodaji' Ine, stoji u priopćenju koje je popisala Tamara Karagity iz međunarodnih komunikacija MOL Grupe

Kažu da sa zanimanjem prate razne političke izjave i napise u medijima koji u puno slučajeva ne odražavaju prošlogodišnja događanja.

Vlada: Nismo prodavali Inu

Oglasila se i hrvatska Vlada koja u priopćenju u povodu medijskih napisa o privatizaciji Ine podsjeća na javnu ponudu u kojoj je mađarski MOL prošle godine povećao svoj udio u Ini na 47,155 posto, ističe da MOL pritom nije stekao ni jednu dionicu u vlasništvu RH, te naglašava da je Vlada zadržala važnu ulogu u donošenju svih bitnih odluka o upravljanju Inom.

'MOL je dionice Ine u listopadu 2008. godine kupio u procesu javne ponude od više tisuća državljana i branitelja Republike Hrvatske ponudivši fer cijenu u koju je uključena premija i platio ih 2.800 kuna po dionici', stoji u priopćenju. Cijena iz javne ponude uključivala je 1.110 kuna premije u inosu na cijenu iz inicijalne javne ponude (1.690 kuna). Usporedbe radi, navode u MOL-u, i jučer je burza zatvorena s cijenom dionice INA-e od 1.681 kune, stoga dioničari koji su prihvatili ponudu računaju s više od 65 posto premije.

'Ovu transakciju odobrili su Burzovna komisija i Bruxelles, kao i Agencija za tržišno natjecanje, uz uvjet da se izdvoji i proda maloprodajna mreža Crobenz. MOL odbacuje sve izravne ili neizravne napise koji, rekonstruirajući prošlost, pokušavaju prikazati aktivnosti kompanije u krivom svjetlu', poručuju iz MOL-a.

Ove teorije zavjere, smatraju oni, podsjećaju na nedavna podmetanja i priče o tome da MOL svoje dionice Ine prodaje Surgutneftegasu ili bilo kome drugome, pa i ovoga puta poručujemo da ovakve teorije nemaju veze s realnošću.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još