BOŽIĆNE ČESTITKE

Bozanić čestitao patrijarhu Pavlu i mitropolitu Pavloviću

03.01.2009 u 16:25

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić poslao je božićne čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve (SPS) Pavlu i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću, izvijestio je danas Ured zagrebačkog nadbiskupa

'Vaša Svetosti!

Srdačno Vam zahvaljujem za čestitku prigodom božićnih blagdana i ujedno čestitam Vašoj Svetosti blagdan Isusova rođenja te želim milošću Božjom bogatu i blagoslovljenu novu 2009. godinu.

Božić je povlašteno vrijeme u kojem razmatramo veličinu Božje ljubavi spram čovjeka. Ta nam ljubav u Isusu Kristu svakog dana dolazi ususret da obasja naše korake i otvori nam oči srca, kako bismo ga mogli primati u radosti, vršiti njegovu volju i otkrivati njegovu prisutnost u braći. Zauvijek je ostao s nama, kako bismo s Njime živjeli u novosti života: 'Uistinu što je bilo nemoguće Zakonu, jer je zbog tijela onemoćao, Bog je učinio: poslavši Sina svoga' (Rim 8,3).

Neka nam u razumijevanju božićnog otajstva pomogne Presveta Bogorodica, koja je poslušnošću Božjoj volji svijetu rodila Spasitelja. Vaša Svetosti, ovih se dana u svojim molitvama posebno spominjem Vaše plemenite osobe te preporučujem Gospodinu Vaše zdravlje i službu.

Povezan s Vama u zajedništvu vjere, srdačno Vas pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja', navodi kardinal Bozanić u božićnoj čestitci patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve, Pavlu.

'Vaše Visokopreosveštenstvo!

Zahvaljujem Vam za čestitku prigodom božićnih blagdana i želim sretan Božić Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i vjernicima, kao i svakim blagoslovom Božjim obdarenu novu 2009. godinu. Najradosniji događaj u povijesti čovječanstva zbio se rođenjem Isusovim u tišini betlehemske špilje.

Vječna Božja Riječ, Očev Jedinac, približio se čovjeku unoseći u srca ljudi, naroda i čitavih civilizacija zraku Božje dobrote, ljubavi i milosrđa, pozivajući nas da živimo po njegovoj riječi, kako nas upućuje Sv. Ivan evanđelist: 'U ovom se očitova ljubav Božja u nama: Bog Sina svoga jedinorođenoga posla u svijet da živimo po njemu' (1 Iv 4,9).

Neka Očeva ljubav i ovoga Božića svojim blagoslovom dotakne sve ljude.

Srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam, s izrazima osobitog poštovanja te ostajem povezan s Vama u zajedništvu vjere', navodi kardinal Bozanić u božićnoj čestitci mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću.

Pravoslavni vjernici Božić slave, prema julijanskom kalendaru, 7. siječnja.