BERNARDIĆ HVALI

'Sabo je najbolji gradonačelnik Vukovara svih vremena'

27.02.2017 u 16:27

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernadrić izjavio je u ponedjeljak da je SDP spreman za lokalne izbore i da mu je posebno stalo da ostvari dobre rezultate u Slavoniji, a za Vukovar je ocijenio kako su investicije u tom gradu zaustavljene otkako gradonačelnik nije Željko Sabo, koji je po njemu, najbolji vukovarski gradonačelnik svih vremena.

Predsjedniku SDP-a je posebno stalo do Slavonije, jer je, kako je rekao, 'tamo je HDZ uglavnom na vlasti već 25 godina, a rezultat tog vladanja vidljiv je na svakom koraku.'

Bernardić je danas bio u Babinoj Gredi na tradicijskom običaju pokladnog jahanja.

Na pitanje kakve izborne rezultate očekuje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odgovorio je kako je budućnost te županije u očuvanju tradicijske baštine i otvaranju novih radnih mjesta, pri čemu je posebice pohvalio načelnika općine Babine Grede Josipa Krnića (SDP) te dodao da je u toj županiji potrebno više, a ne samo jedan Josip Krnić.

Za Vukovar je rekao da su mu 'potrebne teme koje će donijeti bolju budućnost, a ne teme iz prošlosti'.

'Vukovaru su potrebna nova radna mjesta, a ne vojarne, potrebni su mu mladi ljudi koje se stipendira i dobivaju laptope, a ne puške i uniforme. Toga nam je bilo dosta. Zadnje četiri godine nema pomaka na bolje u Vukovaru, a i dalje su glavne teme one iz prošlosti. Zato je jako važno da se promijeni vlast za sve građane bez obzira na nacionalnost', istaknuo je Bernardić.

Rekao je da će kandidat SDP-a za gradonačelnika Vukovara biti Goran Bošnjak te kako ne zna hoće li se i Željko Sabo, koji je, kako je dodao, i dalje član SDP-a, kandidirati za tu dužnost.