META EKSTREMISTA

Milanka Opačić dobila policijsku zaštitu

27.02.2017 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon što je šef SDP-a Davor Bernardić u petak poslao pismo predsjedniku Sabora Boži Petrovu i ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću u kojem je zatražio policijsku zaštitu SDP-ove potpredsjednice Sabora Milanke Opačić, danas je, neslužbeno doznajemo, Opačić dodijeljena policijska zaštita. Bernardić je u pismu podsjetio kako je Opačić česta meta vrijeđanja, pa i hajke, a neposredni povod za traženje policijske zaštite bio je tekst na portalu dnevno.hr s fotomontažom Milanke Opačić u majici s četničkim simbolom

Policija je utvrdila da je fotografija na kojoj je potpredsjednica Hrvatskog sabora Milanka Opačić prikazana u majici s četiri ćirilična slova 'C' fotomontaža, a sumnjaju da je objavljivanje i distribuiranje te fotografije motivirano mržnjom i netrpeljivošću.

Portal Dnevno objavio je 15. veljače fotografiju Milanke Opačić u majici s četiri ćirilična slova, navodeći da se Opačić 'ovjekoviječila na jednom od Serb festivala' te da je teško reći gdje i kada je fotografija nastala, ali da je 'fotografija autentična i da nije riječ o photoshopu'.

Policija je, međutim, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se radi o fotomontaži, dok za objavljivanje i distribuiranje te fotografije sumnjaju da je motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti.

'S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje', odgovorilo je Ravnateljstvo policije Hini.

SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Joško Klisović potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu da je zbog prijetnji zatražena policijska zaštita za Opačić, ali ne zna je li joj i dodijeljena.

Klisović je rekao da zadnja stvar u medijima s majicom koja se imputira Opačić je 'kao da nacrtate metu pa eto ekstremisti, tucite'.