PROLJEĆE U ZIMI

Do kraja tjedna red kiše, red sunca; temperatura do 19 °C

27.02.2017 u 09:05

Bionic
Reading

Veljaču ćemo ispratiti uz proljetne temperature. Do vikenda će se smjenjivati kiša, uglavnom na Jadranu, i sunce. U utorak se na Jadranu očekuje jako jugo s olujnim udarima

U utorak će u nizinskoj unutrašnjosti biti djelomice, na istoku i pretežno sunčano. Na Jadranu, u njegovom zaleđu te u gorskoj unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu, povremeno i pojačanu naoblaku. Mjestimice je moguća kiša, prema kraju dana češća, kada se na Kvarneru i u gorskoj unutrašnjosti očekuju obilnije oborine. U noći na srijedu oblačnije uz mogućnost kiše i u nizinskim krajevima. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak, u gorju povremeno i olujni jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, mjestimice na otvorenom s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19°C, na sjevernom Jadranu i u gorju koji stupanj niža.

U srijedu rano ujutro još će biti povremenih, na južnom Jadranu i obilnih oborina. Već prijepodne se sa zapada očekuje prestanak oborina i postupno razvedravanje, pa će poslijepodne u većini krajeva biti djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na Jadranu umjeren i jak zapadnjak i sjeverozapadnjak. Poslijepodne će vjetar posvuda slabjeti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15°C.

U četvrtak će u većini krajeva biti djelomice do pretežno sunčano uz promjenjivu, poslijepodne povremeno i pojačanu naoblaku. Ponajviše sunčana vremena u istočnim i južnim krajevima. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo, na sjeveru i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 3, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, mjestimice i umjerenu naoblaku. Oblačnije na sjevernom Jadranu, a na Kvarneru je mjestimice moguća i slaba kiša. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 5, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 12 do 15, a na Jadranu od 13 do 17°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u subotu će vrijeme biti slično kao i prethodnih dana, dok će u nedjelju biti nešto promjenjivije, osobito na Jadranu i u okolnim područjima.