PISAO PETROVU I OREPIĆU

Bernardić traži policijsku zaštitu za Milanku Opačić

26.02.2017 u 19:37

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poslao je u petak pismo predsjedniku Sabora Boži Petrovu i ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću u kojem traži da policija odmah počne štititi SDP-ovu potpredsjednicu Sabora Milanku Opačić

U pismu Petrovu i Orepiću šef SDP-a traži da Državno odvjetništvo pokrene kazneni progon protiv portala dnevno.hr zbog vrijeđanja državne dužnosnice.

Tekst koji je očito i Milanki Opačić i vodstvu SDP-a prelio čašu objavljen je na portalu dnevno.hr 15. veljače pod naslovom 'Milanka,objasni ovaj selfi! Hrvatska političarka odjenula majicu na četiri 's''.

U tekstu se tvrdi da je fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici za četničkim simbolom autentična i da 'nikako nije riječ o photoshopu', te da je 'po svemu sudeći' fotografija nastala na jednom od 'Serb festivala'.

U pismu Bernardić podsjeća kako je Milanka Opačić često bila vrijeđana u medijima i na društvenim mrežama, a sada se od DORH-a traži akcija jer u SDP-u smatraju da tu praksu učestalog vrijeđanja Milanke Opačić više nije moguće spriječiti drugačije, između ostalog i zbog prakse dugotrajnih procesa za klevetanje i javno sramoćenje.

Naš izvor koji je vidio pismo koje je Petrovu i Orepiću poslao Bernardić kaže da SDP od DORH-a traži reakciju jer pokretanja privatnih tužbi u takvim slučajevima najčešće završavaju dodatnim uvredama i napadima u medijima.