GRADONAČELNIK PENAVA

'Bitno je da smo svi osudili naljepnice kao i događaj u Bačkoj Palanci'

26.02.2017 u 15:42

Bionic
Reading

Na Trpinjskoj cesti u Vukovaru u nedjelju je na uporabu građanima toga dijela gradske četvrti Borovo naselje na uporabu predana obnovljena zgrada Mjesnog odbora u kojoj se tijekom obrane Vukovara 1991. nalazilo zapovjedništvo obrane Trpinjske ceste, predvođeno general bojnikom Blagom Zadrom.

U spomen na obranu Vukovara i ulogu toga objekta u Domovinskom ratu, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava otkrio je spomen ploču, postavljenu na obnovljenoj zgradi.

'Mjesni odbor Trpinjska cesta je povijesno mjesto, ali i mjesto koje će biti na korist današnjim stanovnicima ovoga dijela grada', kazao je Penava rekavši kako je u obnovu zgrade uloženo oko 800.000 kuna iz proračuna grada i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Penava je također u izjavi novinarima komentirao slučaj neprimjerenih naljepnica koje su prije nekoliko dana postavljene na autobusno stajalište upravo na Trpinjskoj cesti, a za što policija sumnjiči 19-godišnjeg Vukovarca te rekao da je u Vukovaru postignuta najveća razina suživota i da treba osuditi svakoga tko ju pokušava ugroziti.

"Vrlo je bitno sa smo svi kao zajednica osudili takav događaj, jednako kao i jučerašnji događaj u Bačkoj Palanci, koji je istoga karaktera. Zadovoljan sam i da je policija brzo reagirala", komentirao je Ivan Penava.