EKSTREMNA DESNICA

Crnokošuljaši iz A-HSP-a marširali Zagrebom, Keleminec priveden

26.02.2017 u 13:43

Bionic
Reading

Ekstremno desna stranka A-HSP održala je u nedjelju marš u centru Zagreba, a onda i postrojavanje na glavnom trgu. Pratila ih je policija, koja je čak odmicala građane od crne kolone. Uz limenu glazbu, svi sudionici marša bili su odjeveni u crno. Pritom su istakli više zastava. Navodno su tako željeli iskazati potporu novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Policija je kasnije uhitila Dražena Keleminca predsjdnika A-HSP-a

Jedna je američka, druga je hrvatska, ali s prvim bijelim poljem kao u doba Nezavisne Države Hrvatske, dok je treća zastava Nacionalne partije Njemačke (NPD), koja otvoreno zagovara nacističku ideologiju i protivi se imigrantima, javlja N1.

Dražen Keleminec iz A-HSP-a je ne tako davno završio na policiji zbog skandiranja 'za dom spremni' ispred zgrada SDP-a te Srpskog narodnog vijeća. Ove godine postrojavanje njegova A-HSP-a je očigledno uspjelo, i to bez dosadašnjih protuprosvjeda. Prilikom postrojavanja na Trgu bana Jelačića okupljeni su uzvikivali i pozdrav: 'za dom spremni'.

Na javnom okupljanju u organizaciji Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) u nedjelju u središtu Zagreba policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika stranke Dražena Keleminca, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Keleminac (53) je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, kažu u policiji koja ne otkriva više pojedinosti dok traje kriminalističko istraživanje.Po podacima policije, nekoliko desetaka osoba pojavilo se na skupu, najavljenom kao "davanje javne podrške američkom predsjedniku Donaldu Trumpu" i polaganje "prisege domovini" na Trgu bana Jelačića, u organizaciji A-HSP-a.