BERNARDIĆ BEZ KONKRETNOG ODGOVORA

Dogovor SDP-a i HNS-a oko Mrak Taritaš pada ovih dana?

25.02.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ponovno je u subotu izbjegao konkretno odgovoriti hoće li SDP imati svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika ili će podržati HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš, poručivši samo da vjeruje u skori dogovor s HNS-om u interesu promjena u Zagrebu

'Razgovaramo s HNS-om, kao što s njima razgovaramo zadnjih 20 godina. Vjerujem u dogovor i vjerujem da će to biti ovih dana', odgovorio je Bernardić na pitanje o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika u stanci skupštine Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske. 

Ponovio je da su promjene u Zagrebu u interesu Zagrepčana koji plaćaju najskuplji prirez i režije u državi te za taj novac zaslužuju adekvatnu uslugu.

Tom prigodom je ponovio kako je SDP-u važan nastavak kurikularne reforme u Hrvatskoj, otvaranje novih radnih mjesta, decentralizacija, besplatno i kvalitetno zdravstvo u Hrvatskoj kako bi i radnik s minimalnom plaćom mogao priuštiti djeci školovanje, a obitelji dostojanstvenu starost.

'Ključna nam je briga za ljude i u mladosti i u starosti, to je zajednička platforma svih naših razgovora u svim jedinicama lokalne samouprave, ne samo u Zagrebu', poručio je Bernardić upitan za razgovore s HNS-om uoči lokalnih izbora.

Upitan za pad rejtinga stranke, odgovorio je: 'Što se tiče samog rejtinga, tko bi gori, sad je doli, a tko doli, gori ustaje'.

Vezano uz SDP-ova Zvonimira Mršića koji više nije u upravi Podravke, Bernardić je rekao da je Podravka postala 'lopta za napucavanje Vladi koja po podrumima smjenjuje predsjednika uprave i na taj način direktno radi štetu i samoj kompaniji'.

'Ne možemo vjerovati sadašnjoj upravi (Podravke) koja se, umjesto u Koprivnici, nalazila po zagrebačkim podrumima. Nemamo povjerenja u ovaj način i model vladanja u kojem ljudi koji su bili dobri menadžeri i sposobni predsjednici uprave preko noći odlaze. Podravka, kao strateška kompanija za proizvodnju hrane, služi kao lopta za napucavanje u stranačkim interesima', komentirao je Bernardić Mršićevu smjenu. 

Uz najavljeno poskupljenje plina, struje i cestarine, ponovio je kako je SDP-u 'potpuno neprihvatljivo da se rupe u proračunu krpaju preko leđa građana'.

'Zadnjih godinu dana puna su im usta reformi, a od reformi nismo vidjeli ni "r". Vidjeli smo samo plagijatorstvo, poskupljenja, porast nasilja i ugrožavanja ljudskih prava, čemu smo ovih dana svjedoci u Hrvatskoj', rekao je Bernardić

Kad je riječ o otkupu Mol-ova udjela u Ini, istaknuo je da je SDP-ova stručna rasprava pokazala da je moguće naći druga rješenja za kupnju Ine koja ne podrazumijevaju privatizaciju HEP-a.

'HDZ želi sve hrvatske kompanije staviti u isti koš, promiješati i privatizirati, što je za SDP apsolutno neprihvatljivo', rekao je Bernardić te naglasio kako ni među vladajućim HDZ-om i Mostom oko toga pitanja ne postoji suglasnost ni međusobni dogovor.

'Most to ne podržava i u ovom trenutku samo je Plenković za prodaju HEP-a', rekao je šef SDP-a te ponovio stajalište SDP-a da je 'HEP kompanija budućnosti čija je prodaja nedopustiva'.