PROBLEM ONEČIŠĆENJA ZRAKA

Grabar Kitarović: Lavrov je spomenuo modernizaciju rafinerije

24.02.2017 u 22:19

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u petak u Slavonskome Brodu s predstavnicima lokalnih vlasti i ekoloških udruga kako bi ih izvijestila o rješavanju problema onečišćenja zraka iz rafinerije u Bosanskome Brodu u vlasništvu ruske tvrtke 'Zarubežnjeft', o čemu je proteklog vikenda razgovarala s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom

Predsjednica je najavila da će u ponedjeljak o tome razgovarati s veleposlanikom Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvarom Azimovom. Za večerašnji sastanak je rekla da je bio konstruktivan i da je protekao u raspravi o tehničkim rješenjima problema onečišćenja zraka. 

'Od samog početka se zalažem za rješenje tog problema, ali ga nisam htjela koristiti u populističke svrhe i davati neka nerealna obećanja. Nakon susreta s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom u Muenchenu, prvi put osjećam optimizam da smo postavili političke okvire za rješavanje ovog problema', rekla je predsjednica Grabar-Kitarović. Podsjetivši da je ruska tvrtka 'Zarubežnjeft' vlasnik rafinerije u Bosanskome Brodu, rekla je kako je sam Lavrov spomenuo njezinu modernizaciju.

O današnjem sastanku u Slavonskome Brodu predsjednica Grabar-Kitarović namjerava izvijestiti i premijera Andreja Plenkovića, a pozvala je sve institucije da se postigne dogovor o dinamici rješavanja problema onečišćenja zraka u tom gradu.