MINISTAR U OBILASKU

Barišić obećao po 4.000 kn oštećenim studentima s Cvjetnog

24.02.2017 u 18:52

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić obišao je u petak poslijepodne Studentski dom Cvjetno naselje u Zagrebu, čiji je jedan dio iseljen zbog požara. Ministar Barišić podupro je studente i osoblje doma ističući da će studenti koji su imali štetu primiti jednokratnu pomoć, a bit će im ponuđena i dodatna nadoknada kad se utvrdi o kolikoj je šteti riječ

'Šteta je za studente sa skromnim budžetima znatna, ali nitko nasreću nije stradao', rekao je Barišić najavljujući da će studentima dati po 4.000 kuna jednokratne pomoći.

Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak rekao je kako je 'poduzeto sve na vrijeme i kad je bilo najpotrebnije', da je studentima omogućen alternativni smještaj u kapacitetima Studentskog centra u Zagrebu i da je 'sve pod kontrolom'.

Po riječima predstavnika studenata, 259 stanara moralo je biti premješteno iz doma.

'Studenti su pokazali zavidnu solidarnost i najveći broj njih se smjestio međusobno, u suradnji sa Studentskim zborom i Domskim odborom i zahvaljujem im na tome', rekao je Bošnjak, dodajući da je prema dostupnim informacijama uzrok požara bila cigareta.


Šest studenata kojima su sobe uništene imaju isti, možda i kvalitetniji smještaj, istaknuo je Bošnjak te dodao kako se nada da će obnova, za koju je priprema počela već danas, biti gotova najvjerojatnije za dva mjeseca zbog procedure o javnoj nabavi koju će ubrzati.

Požar je buknuo u srijedu oko 15 sati u čajnoj kuhinji četvrtog paviljona Studentskog doma Cvjetno naselje, a vatrogasci su ga, boreći se i s jakim vjetrom, ugasili za 40-ak minuta.

Zagrebačka policija potvrdila je da su ozlijeđene tri osobe. Starija žena koja je teže ozlijeđena u prometnoj nesreći u neposrednoj blizini je umrla, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.