AGONIJA SE NASTAVLJA

Zaposleni povlače predstavnika iz Ravnateljstva HRT-a?

07.12.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Koordinacija sindikata HRT-a načelno se usuglasila povući predstavnika zaposlenika Tomislava Meštrića iz Ravnateljstva javne televizije

Kako tportal neslužbeno doznaje, odluka o povlačenju Meštrića iz Ravnateljstva je usuglašena u osam od deset sindikata koji djeluju na HRT-u.

Cilj te odluke je amnestirati predstavnika radnika od kolektivne krivnje u slučaju pada Ravnateljstva, jer se sindikati ne smatraju krivima za stanje u kući.

Naš izvor kaže da sindikati već dvije i pol godine upozoravaju na brojne nepravilnosti te da je osnovni problem na HRT-u to što se ništa ne radi za eliminiranje problema. Meštrić je u Ravnateljstvu manje od godinu dana i ne može snositi krivnju za brojne pogrešne odluke. On se zalagao za stavove sindikata, ali je uglavnom bio nadglasan i tamo se nalazi samo pro forma.

'A ako Ravnateljstvo nema moć za rješavanje problema, onda neka idu s funkcija', kaže naš sugovornik dodajući da je verbalni delikt postao glavni problem na HRT-u, a to što novac curi na sve strane - nikome ništa.

Slobodan Janjatović, predsjednik Koordinacije sindikata HRT-a, nije htio previše reći, spominjući samo da se ta mogućnost spominjala, ali nikakva odluka još uvijek nije donesena. U ponedjeljak popodne se sastaje Aktiv novinara HND-a, uoči sutrašnje sjednice Programskog vijeća.