OBJAVILI FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Stranka potencijalnog gradonačelnika Zagreba 2016. završila u minusu

23.02.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Obiteljska stranka, čiji će predsjednik Mate Knezović biti jedan od kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, objavila je da je prošlu godinu završila u 'minusu' od oko 600 kuna

Prihodi te stranke, koja nije zastupljena u parlamentu, lani su iznosili nešto manje od 45 tisuća kuna, dok su joj rashodi bili oko 45.500 kuna, navodi se u financijskom izvješću koji je Obiteljska stranka, poštujući zakonsku obvezu, i objavila.

Unatoč skromnim prihodima, stranka može biti zadovoljna zbog činjenice da je čak polovicu prihoda, 22.800 kuna, dobila donacijama građana, a čak trećinu to jest 14.200 kuna, od članarina.

Stranka, čiji je predsjednik kandidat za prvog čovjeka Zagreba, planira izaći na svibanjske lokalne izbore, a u ovoj godini zacrtala je i širenje mreže stranačkih organizacija te povećanje broja članova.

Najkasnije do 1. ožujka sve političke stranke, one koje imaju i koje nemaju zastupnike u Hrvatskom saboru, svi nezavisni zastupnici i nezavisni lokalni vijećnici moraju objaviti te Državnom izbornom povjerenstvu i Državnom uredu za reviziju dostaviti godišnje financijske izvještaje za prošlu godinu. Izvješća o poslovanju u prošloj godini te planove rada u ovoj, za sada su javnosti podastrle samo manje, odnosno stranke koje nisu zastupljene u Saboru.