U PETAK POPODNE

Stiže drastična promjena vremena, snijeg moguć i u nizinama

23.02.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Stabilno i toplo vrijeme nakratko će prekinuti drastično pogoršanje koje se očekuje u petak poslijepodne, posebice u noći na subotu. Uz obilnu kišu i pad temperature u gorju bi mogao padati snijeg, s snijega bi moglo biti i u nizinama. Već u subotu oborine će prestati, a planirate li aktivnosti u prorodi pričekajte nedjelju kada se ponovo očekuje sunce

U petak jače naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne posvuda. Oborine će poslijepodne biti obilnije, a krajem dana kiša će u višem gorju prelaziti u snijeg. Tijekom noći na subotu susnježice i snijega mjestimice može biti i u nizinama. U unutrašnjosti će puhati umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak koji će od sredine dana okretali na slab i umjeren sjeveroistočnjak. A na Jadranu će jako, ponegdje i olujno jugo krajem dana na sjevernom djelu okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura posvuda od 12 do 17°C.

Tijekom subote se očekuje postupna stabilizacija sa zapada. Već se tijekom jutra u većini krajeva očekuje prestanak oborina i postupno razvedravanje. Oblačnije će se zadržati samo u srednjoj i južnoj Dalmaciji gdje će povremene kiše biti veći dio dana. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Tijekom dana, bura će postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4, a na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U nedjelju posvuda djelomice do pretežno sunčano. Povremeno će biti umjerene naoblake, ali oborine se uglavnom ne očekuju. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će umjerena, na sjeveru i jaka bura već prijepodne oslabiti te okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -6 do -1, a na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u prvoj polovici sljedećeg tjedna će se nastaviti period stabilnog vremena. Temperature će rasti.