IZBORI ZA ZAGREB

Mikulić o 'općoj mobilizaciji': Bez riječi o Bruni Esih

22.02.2017 u 22:57

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u srijedu navečer je, nakon sjednice Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a, istaknuo kako je tema sjednice bila 'opća mobilizacija' članstva za predstojeće lokalne izbore te najavio da će se ime kandidata odnosno kandidatkinje stranke za gradonačelnika Zagreba saznati za desetak dana

'Bila je to uobičajena sjednica, govorilo se o aktualnoj političkoj situaciji, a otvorili smo temu kriterija za potencijalne kandidate za sve liste - za Gradsku skupštinu, vijeća četvrti i mjesne odbore. Naravno, dotaknuli smo se i izbora za gradonačelnika i vrlo brzo ćemo imati novu sjednicu Predsjedništva, a nakon toga sjednicu Gradskog odbora i potom će biti obznanjeno ime kandidata, odnosno kandidatkinje za predstojeće lokalne izbore', izjavio je Mikulić za Hinu.

Sjednica na kojoj će objaviti ime kandidata odnosno kandidatkinje za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagrebu održat će se za desetak dana.


'Kampanja nam je na vratima i zbog toga ozbiljno svi trebamo upregnuti. Ovo je povijesna šansa da HDZ u Zagrebu, nakon šest izbornih ciklusa, gdje je išla iz boljeg rezultata u sve bolji i bolji te osvojila vlast u 50 posto svih mjesnih odbora i vijeća četvrti, ostvari odličan na svim razinama. Zato nam je važno 'dići' naše ljude na terenu', istaknuo je Mikulić.

Na pitanje je li na sjednici bilo riječi o nezavisnoj saborskoj zastupnici s liste HDZ-a Bruni Esih kao potencijalnoj kandidatkinji za zagrebačku gradonačelnicu, Mikulić je rekao da se o tome nije razgovaralo.

'HDZ je stožerna povijesna stranka koja ima svoju snagu i, uz dobru konsolidaciju i stanje kakvo je danas u Gradskoj organizaciji i, naravno, uspješnu Vladu kojoj je na čelu premijer Andrej Plenković, imamo u Zagrebu sjajnu priliku i moramo je potpuno iskoristiti na lokalnim izborima', zaključio je Mikulić.