UZBUNA U ZAGREBU

U požaru na Cvjetnom troje ozlijeđenih

22.02.2017 u 15:37

  • +16

Požar u Studentskom domu Cvjetno naselje

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic

Bionic
Reading

Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u srijedu nešto poslije 15 sati buknuo u četvrtom paviljonu Studentskog doma 'Cvjetno naselje' i u kojem su ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć, a uzrok požara utvrdit će se nakon očevida

'U požaru su ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć. Požar je ugašen, a točan uzrok utvrdit će se nakon što službenici zagrebačke Policijske uprave obave očevid', priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Studenti su zbog sigurnosnih razloga napustili Studentski dom.

U priopćenju stoji da je na intervenciju stiglo 25 vatrogasaca u osam vozila iz vatrogasnih postaja Novog Zagreba i Centra, zatim službenici zagrebačke Policijske uprave, Gradske plinare, Hrvatske elektroprivrede i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.


Zagrebački vatrogasci dobili su u 15.16 sati dojavu o požaru koji je buknuo u četvrtom paviljonu Studentskog doma Cvjetno naselje. Velik oblak crnog gustog dima nadvio se visoko nad Trnjem, a na mjesto požara odmah je upućeno osam vatrogasnih vozila s 26 vatrogasaca, doznaje se u Operativnom dežurstvu javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Dio studenata morao je napustiti dom zbog požara, a kako javlja 24sata.hr, prema prvim informacijama, izbio je u čajnoj kuhinji i proširio se na terasu pa na fasadu i na četvrti kat doma. 

Jedan student se nagutao dima, nakon čega su mu pomogli liječnici Hitne pomoći. Još jedna osoba je ozlijeđena, ali ne u požaru. Naime, dok su vatrogasci postavljali kamion s ljestvama i išli unazad, udarili su ženu koja je gledala požar. Ona je teško ozlijeđena i po nju je došla Hitna pomoć.