PROJEKT KREĆE OD USKRSA

Ovo su škole koje uvode uniforme, je li vaša među njima?

22.02.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Od 108 zagrebačkih osnovnih škola, u tek njih 30 biti će uvedene školske uniforme za sve đake. Riječ i uglavnom je riječ o školama s rubnih dijelova grada čije će đake uniforme dočekati već iza Uskrsa

Uniforme će tako nositi svi učenici, njih 1085, Osnovne škole Jelkovec koja je ujedno i najveća škola u kojoj se većina roditelja izjasnila za uniforme. Tu su je još škola s područja Sesveta: OŠ Brestje, OŠ, Sesvete, OŠ Luka, OŠ Sesvetski Kraljevec, Sesvetska Sela, Sesvetska Sopnica, OŠ Vugrovec – Kašina.

Đaci će nositi uniforme i u OŠ Granešina, OŠ Mate Lovraka, Špansko – Oranice, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Dr. Vinka Žganeca, Matije Gupca, OŠ Rudeš, OŠ Gustava Krkleca, OŠ Žuti Brijeg, Markuševec, Trnsko, Gračani, Odra, Čučerje, Iver, OŠ Petra Preradovića, Ivana Cankara, Braće Radić, Antuna Mihanovića, Ante Starčevića, Ivana Mažuranića i OŠ A.B. Šimića.

 U još 22 škole pojedini su se razredi izjasnili za uvođenje uniformi, no ta odluka nije donesena na razini škole, tako da bi djeca iz npr 2. A razreda mogla imati uniforme, a njihove kolege iz 2. B biti u 'civilu'. Prve uniforme mogu se očekivati već nakon Uskrsa, Grad je za ovaj projekt osigurao 10 milijuna kuna.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, URIHO je već spreman za prve narudžbe, u šivačkom odjelu imaju zaposleno 200 osoba. Čeka se samo konačan dizajn, a tu će uz prijedloge škola, biti uključen i Tekstilno-tehnološki fakultet.