CVITAN NA MUKAMA

Šefica Uskoka na meti DORH-a: Laptoš kazneno prijavljena

21.02.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan stavljen je u nezgodnu situaciju nakon što mu je prije nekoliko dana na stol stigla anonimna prijava protiv njegove kolegice, šefice Uskoka Tamare Laptoš. Riječ je o ozbiljnim optužbama da je Laptoš krivotvorila dokaze i zlorabila položaj u mega aferi Spice vezanoj za Podravku

DORH će po anonimnoj prijavi morati postupati kao što postupa po svim anonimnim prijavama. 'U svezi Vašeg upita odgovaramo da će povodom podnesene anonimne kaznene prijave državno odvjetništvo postupiti kao i u svakom drugom predmetu povodom anonimne kaznene prijave te će donijeti državnoodvjetničku odluku', kazala je glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin za tportal.

Na konkretna pitanja o provođenju izvida, nije odgovorila. No na stranicama DORH-a jasno stoji da svaka, pa i anonimna kaznena prijava 'ima formalan učinak jer je državni odvjetnik dužan po njoj postupati i utvrditi je li prijava osnovana'.


A u onoj podnesenoj protiv ravnateljice Uskoka navodi se da je vršila neprimjeren pritisak kako bi nekadašnji predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković proizveo nepostojeći dokaz protiv zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića koji je osmooptuženi u aferi Spice, piše tjednik Nacional u najnovijem broju.

Marović je pak za ovaj tjednik samo kazao da je ponašanje Laptoš protivno odredbama Zakona o kaznenom postupku i Etičkom kodeksu državnih odvjetnika, no da nije na njemu da prosuđuje je li riječ o kaznenom djelu.

U Uskoku, kojem je Laptoš na čelu, kažu da je njihova ravnateljica postupala zakonito.