KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE?

Stabilno i toplo do petka, a onda...

20.02.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Do kraja tjedna očekuje nas djelomično sunčano vrijeme, osim na Jadranu gdje postoji mogućnost slabe kiše. Temperature su i dalje u velikom plusu pa će tako cijeli tjedan najviše dnevne temperature u unutrašnosti dosezati do 15°C, ana Jadranu bi moglo biti i stupanj, dva toplije. Tek se u petak očekuje drastično pogoršanje vremena

U utorak će posvuda biti oblačnije. U unutrašnjosti će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice će postojati mala mogućnost za kratkotrajnu kišu. Na Jadranu djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, uglavnom u Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 3, a na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U srijedu će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo, na Kvarneru i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 0 do 4, a na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U četvrtak će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. Oblačnije samo na Kvarneru, a na širem riječkom području postojat će mogućnost za mjestimičnu kišu ili rosulju. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo, na Kvarneru i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak se tijekom noći i jutra očekuje naoblačenje sa zapada koje će tijekom prijepodneva zahvatiti sve krajeve. Porastom naoblake, očekuje se i kiša, mjestimice obilnija. Tijekom poslijepodneva vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove pa se očekuje osjetniji pad temperature. Padom temperature u gorju će kiša prelaziti u snijeg. U noći na subotu oborina na granici kiše i snijega može biti i u nizinama. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 10, a na Jadranu od 10 do 13. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 13 do 17°C.

Tijekom subote se očekuje postupna stabilizacija sa zapada. Već prijepodne se u većini krajeva očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Oblačnije će se zadržati samo na južnom Jadranu gdje će povremene kiše biti do kraja dana. U nedjelju tijekom noći i jutra vrijeme će se i na jugu postupno stabilizirati pa će prema trenutnim prognostičkim materijalima posvuda biti barem djelomice sunčano.