SPLITSKI KRNJEVAL

Vjenčali se Ivan Pernar i Ava Karabatić

19.02.2017 u 19:44

  • +9

Ljubav Ave Karabatić i Ivana Pernara okrunjena brakom

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bionic
Reading

Ovogodišnji Splitski krnjeval otvoren je u nedjelju 'krnjevalskim vjenčanjem' na Rivi, u ulozi mladenaca bili su saborski zastupnik Ivan Pernara i starlete Ave Karabatić, a na trgu Pjaca podignuta je krnjevalska zastava te uprizoren ceremonijal predaje ključeva grada Splita krnjevalskim vlastima, javlja N1 televizija

Obred krnjevalskog vjenčanja Pernara i Ave Karabatić, obavljen je na pozornici na splitskoj Rivi. Krnjevalski sudac je rekao 'mladencima' da taj obred ne shvate neozbiljno jer 'krnjeval je najozbiljnija neozbiljna stvar na svijetu.'

Nakon krnjevalskog vjenčanja Pernar i Karabatić su praćeni okupljenim mnoštvom i uz udaranje bubnjeva 'krnjevalskog orekstra' otišli na splitsku Pjacu ispred stare Gradske vjećnice u kojoj se nalazio gradonačelnik Ivu Baldasar.

Od Baldasara je zatraženo da "mladencima" preda ključeve grada kako bi oni upravaljali Splitom za vrijeme trajanja krnjevala do 28. veljače ove godine.

Baldasar pozvao Živi zid da spriječi njegovu deložaciju

No, Baldasar je kroz prozor vijećnice poručio kako ne da ključeve grada rekavši da želi u preostala dva mjeseca gradonačelničkog mandata učiniti poslove koje je planirao.

"Do daljnjega ostajem u Banovini. Jedino me možete iznijeti iz Banovine,"poručio je splitskim maškarama Baldasar.

Potom je pozvan Pernar da spriječi Baldasarovu deložaciju.

"Profesore Baldasar ne brinite, nisam Vas došao deložirati, ako koga treba deložirati to sam onda ja", rekao je Pernar kojeg su potom dvojica organizatora svečanosti iznijeli niz stpenice stare gradske vijećnice.

Baldasar je novinarima izjavio kako nije želio predati ključeve grada i da je pozvao Živi zid u pomoć radi sprječavanja njegove deložacije.

"Ustvari, mislim da nije velika razlika između nas u Gradskom vijeću i krnjevala, to je manje više isto i zašto bi dao ključeve," rekao je Baldasar novinarima.

Pernar je novinarima izjavio kako je u Split na krnjeval došao preuzeti vlast u tom gradu i "po najljepšu ženu Avu Karabatić", ali, dodao je, bez obzira što nije dobio ključeve grada zadovoljan je s Avom Karabatić.

"Lažno su mi obećali dati ključeve grada", kazao je.

Na novinarski upit što će biti njegov prvi potez na vlasti u Splitu za vrijeme trajanja krnjevala, Pernar je odgovorio da kada dobije ključeve grada "podijelit će novce svim Splićanima."

Ava Karabatić je novinarima rekla da će za vrijeme krnjevala u Splitu biti onako kako ona naredi jer - "žene moraju vladati."