SKRIVANJE U KAMIONIMA

Evo kako ilegalni migranti pokušavaju ući u Hrvatsku

19.02.2017 u 10:42

  • +2

Otkriveno još 20 ilegalnih migranata na Šidu i Batrovcima

Izvor: Screenshot / Autor: carina.rs

Bionic
Reading

Srpski carinici i policajci otkrili su proteklih nekoliko dana na graničnim prijelazima Šid i Batrovci 20 ilegalnih migranata koji su htjeli ući u Hrvatsku

U pokušaju ilegalnog prelaska granice spriječeno je 15 državljana Afganistana i pet državljana Pakistana koji su otkriveni u prikolicama osam kamiona koji su bili na putu prema državama EU-a, obavijestila je srpska carina.

Najviše pokušaja zabilježeno je na graničnom prijelazu Šid, na kojem je otkriveno 18 ilegalnih migranata, dok su dvojica pronađena na prijelazu Batrovci.

Svi otkriveni migranti pokušavali su prijeći granicu na sličan način, sakrivajući se u prikolici kamiona. Mahom su ulazili u prikolice kamiona dok su vozači bili na obaveznoj pauzi. Kasnije su nerijetko sami vozači prijavljivali sumnju da se u prikolici nalazi još nešto jer su čuli glasove ili su primijetili tragove ulaženja u prikolice.

Riječ je isključivo o mladićima, od kojih najstariji ima trideset, a najmlađi 11 godina. Carinici i policajci su ih otkrivali među kutijama sanitarnih sredstava, paletama pločastog namještaja, dijelovima za automobile, rolama samoljepljivih traka, plastičnim klemovima i kartonskim kutijama, ali i u prikolici punoj šećera, pa čak i u jednom od novih putničkih automobila koji su iz Bugarske prevoženi u Italiju.