NAPOKON PRELOMILA

'Radije bih bila negdje drugdje, ali to nije moja osobna stvar'

18.02.2017 u 18:25

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu u Münchenu na upite hrvatskih novinara izjavila je da će, ako nema alternative, Ured predsjednice Republike ostati na Pantovčaku, iako bi ga radije preselila na neku drugu lokaciju, što je bilo jedno od njezinih predizbornih obećanja

Mediji su ovih dana objavili, pozivajući se na izvore Vlade, da će Ministarstvo državne imovine najvjerojatnije predložiti ostanak Ureda predsjednice Republike na Pantovčaku jer država nema u svom vlasništvu objekt koji bi zadovoljio sve potrebne zahtjeve.

Odgovarajući na upite hrvatskih novinara u Münchenu, u kojem je sudjelovala na međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji, predsjednica Grabar Kitarović potvrdila je da još nije dobila odluku Ministarstva državne imovine, dodavši da će je naravno prihvatiti.

'Radije bih bila negdje drugdje, ali to nije moja osobna stvar. Ipak je to sjedište predsjednika države i moja je dužnost prihvatiti mišljenje struke', rekla je hrvatska predsjednica.

Dodala je kako smatra da su od preseljenja Ureda predsjednice Republike važnije uštede koje je ostvarila u dvije godine predsjedničkog mandata, uključujući to što je prepolovljen broj dužnosnika i smanjen broj zaposlenih u Uredu.

'To je i bila svrha prijedloga o preseljenju; ne preseljenje radi preseljenja, nego preseljenje da bi se uštedjelo. Ali ako to preseljenje više košta i ako nije tako isplativo, naravno da ću prihvatiti takve argumente', rekla je predsjednica Grabar Kitarović.