VIDOŠEVIĆ U OSIJEKU

'Gospodarstvom protiv droge'

06.12.2009 u 19:09

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević posjetio je Osijek, gdje je govorio o problematici droge i rekao da bi najbolje rješenje bilo pokretanje gospodarstva i osiguravanje boljeg životnog standarda

Vidošević je rekao da nije za dekriminalizaciju lake droge jer je teško razlučiti put ovisnosti, posebno kod mlade generacije. Po njegovu mišljenju u Hrvatskoj adekvatno djeluje i represivni aparat i postoji niz terapijskih zajednica, no, kazao je, nažalost u situaciji koja je vrlo često obiteljski bezizlazna, droga preuzima vodeće mjesto. Kazao je i da ima saznanja da mladi menadžeri posežu za drogom kako bi se 'lakše nosili s pritiscima i konkurencijom'.

Na upit što misli ima li dilera u visokim političkim krugovima, rekao je da 'nema takva saznanja'.

Na upit što misli bi li u Hrvatskoj bilo manje korupcije da su plaće veće, Vidošević je rekao da, u svakom slučaju, plaće moraju biti primjerene poslu koji se obavlja. Sigurno je, kazao je, da neke strukture u društvu, tzv. birokratski aparat, u koje spadaju primjerice policijski službenici i carinici, trebaju biti daleko bolje plaćeni.

Na pitanje ocjenjuje li da se protiv njega vodi prljava predizborna kampanja, posebice od strane bivših stranačkih kolega, rekao je da i u zapadnim demokracijama, pa i istočnim, takav oblik kampanje nije neobičan. Istaknuo je da on govori posve drukčije od ostalih te da je njegov program također drukčiji 'što očito mnogima ne odgovara, posebice u dijelu gospodarstva'. Zabrinjava, zapravo, kazao je Vidošević, što na hrvatskoj političkoj sceni nema prave polemike između ljevice i desnice. Dodao je da nema namjeru odgovarati niskim udarcima.

Nakon druženja u izbornom stožeru u Osijeku, Nadan Vidošević otišao je u Erdutske vinograde.