VJEČITI PROBLEM

Dubrovački otpad za tri godine na Lučinom razdolju

16.02.2017 u 17:17

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je u četvrtak u Dubrovniku da su "napravljene sve predradnje" za dobivanje suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode za centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje te da će on biti izgrađen u roku od tri godine

"Napravili smo sve potrebne predradnje, Studiju utjecaja na okoliš, trasiranje voda kojim se dokazuje da nema utjecaja na izvorišta vode, Studiju izvodljivosti i projekt, i sve se pokazuje uklopljivim u novi Plan gospodarenja otpadom koji je donijela Vlada. U Planu gospodarenja otpadom izričito je navedeno Lučino razdolje. Mislim da se taj centar može izgraditi u roku od tri godine", rekao je Dobroslavić, koji se zbog toga jučer sastao s ministrom Slavenom Dobrovićem.

"Sastanak je bio konstruktivan. Izložili smo ministru kako je obuhvat centra smanjen i kako je Studija izvodljivosti rađena na tom smanjenom obuhvatu. Ministar je odredio jednu savjetnicu da ona obradi te materijale, a ja očekujem, s obzirom na to da je taj obuhvat i idejno rješenje u skladu sa Studijom izvodljivosti i svim drugim dokumentima koje treba poštovati, da će ministar dati suglasnost, nakon čega slijedi vađenje lokacijske dozvole i prijava ne fondove EU", istaknuo je župan.

Dodao je kako, po njegovu dojmu, ministar Dobrović ne vidi nikakve prepreke za realizaciju Lučinog razdolja. "Mi moramo dobiti njihovu suglasnost, a zatim ide lokacijska, građevinska dozvola, prijava na EU fondove i raspisivanje natječaja", zaključio je.

Inače, iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike izvijestili su u srijedu kako su se na sastanku dogovorili da će im Dubrovačko-neretvanska županija poslati svu dokumentaciju kako bi se ona pregledala i provjerilo je li sve usklađeno da se može dalje nastaviti te je li centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje u skladu s novim Planom gospodarenja otpadom RH od 2017. do 2022.