ANDRIJA MIKULIĆ:

'HDZ ima kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Zagreba'

16.02.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Andrija Mikulić istaknuo je u četvrtak kako HDZ ima kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Zagreba za predstojeće lokalne izbore, najavivši da će relativno brzo izaći s njegovim imenom te programom i timom.

Novinarima je, na njihovu opasku da HDZ ima kandidata za gradonačelnika, ali taji njegovo ime, Mikulić odgovorio: 'Da, da, da... tisuću puta da. HDZ ima kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu grada Zagreba'.

Dodao je kako razumije interes medija, ali ih je i pozvao da stranci prepuste trenutak kad će izaći s imenom kandidata te njegovim programom i timom. Ponovio je kako na svibanjske izbore gleda kao na povijesnu šansu da HDZ nakon 17 godina ostvari odličan izborni rezultat u glavnom gradu.

'Uz konsolidiranu gradsku organizaciju, rezultate koje imamo u zadnjih šest izbornih ciklusa, uz snagu HDZ-a te uspješnu Vladu na čelu s premijerom Plenkovićem, vjerujte, ovo nam je povijesna šansa da ostvarimo odličan rezultat na lokalnim izborima u gradu Zagrebu', naglasio je Mikulić u stanci sjednice Gradske skupštine.

Osim u izbornoj bitki za gradonačelnika, napomenuo je, HDZ očekuje i uspjeh u izborima za Skupštinu te vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. Podsjetio je kako HDZ u Zagrebu vodi preko 50 posto mjesnih odbora, ima sedam predsjednika i dva dopredsjednika vijeća četvrti, dok ih 2013. nisu imali, predsjednika Skupštine i jedan mandat više. 'To je razina od koje krećemo i to je baza od koje gradimo novi rezultat u gradu Zagrebu', poručio je Mikulić.

Upitan kako tumači najave da bi SDP mogao podržati kandidaturu HNS-ove Anke Mrak Taritaš za zagrebačku gradonačelnicu, novinarima je odgovorio kako trebaju pitati SDP-ovce, istaknuvši da je HDZ 'prejaka stožerna povijesna stranka da ne bi imala svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba'.

Za današnji početak radova u prvoj fazi gradnje sljemenske žičare rekao je kako je to posljedica HDZ-ova amandmana na gradski proračun, ali je i lošim ocijenio to da su za neke HDZ-ove amandmane, kojima je ta stranka uvjetovala svoju potporu proračunu gradonačelnika Milana Bandića, izostali novčani iznosi. 'Za neke amandmane, predsjednici vijeća mi javljaju, jednostavno su nestali iznosi, negdje su se utopili, primjerice za vijeće gradske četvrti Brezovica, koja je dobila oko 2,5 milijuna kuna amandmanom', rekao je.