SESTRINSKE STRANKE

Dva HDZ-a u BiH podržavaju Hebranga

05.12.2009 u 19:02

Bionic
Reading

Čelništva dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini u subotu su dala potporu predsjedničkom kandidatu HDZ-a Andriji Hebrangu te su izrazili zadovoljstvo što će u Saboru RH sljedećeg tjedna biti razmatrana deklaracija o položaju Hrvata i ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini

Hebrang je, kako su priopćili iz oba HDZ-a, istaknuo da podržava ravnopravnost, konstitutivnost i suverenost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović istaknuo je da je Središnji odbor te stranke usvojio dva zaključka, kojima se daje potpora Andriji Hebrangu, kandidatu HDZ-a za predsjednika Republike Hrvatske.

Prema njegovim riječima, zastupnici HDZ-a iz 11. izborne jedinice, Rade Bošnjak i Ivo Andrić Lužanski, pokrenuli su inicijativu da se u Hrvatskom saboru usvoji Deklaracija o podršci hrvatskom narodu u BiH.

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić ocijenio je da je neupitna potpora Hebrangu.

'Hebrang je uvijek bio u matici hrvatske politike koja je obranila i izgradila hrvatsku državu i koja je uvijek shvaćala važnost zajedništva svih dijelova hrvatskog naroda ma gdje on živio i radila na njegovom opstanku i razvitku', rekao je predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Hebrang je u subotu posjetio Kliničku bolnicu u Mostaru, Medicinski fakultet, položio vijence ispred spomenika poginulim braniteljima te održao radni sastanak u mostarskoj tvrtki Aluminij.