PRVA NOĆ U REMETINCU

Sauchine odvjetnice najavile žalbu i nova grafološka ispitivanja

11.02.2017 u 14:11

Bionic
Reading

SDP-ovac Tomislav Saucha proveo je prvu noć u Remetincu. Sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor, među ostalim i zato da ne bi mogao utjecati na svjedoku

Tereti ga se da je proračun oštetio za oko 540.000 kuna i 1.360 eura potpisujući inozemne dnevnice premijerovim savjetnicima, koji tvrde da na putu nisu bili niti su podizali novac.

U istražnom postupku bit će ispitano još sedam svjedoka, uglavnom službenika ureda za opće poslove Vlade i Sabora.

HTV je jutros razgovarao s članovima Sauchina odvjetničkog tima. Poručuju kako smatraju da s obzirom na to da je riječ o manjem broju svjedoka, proces ispitivanja svjedoka ne bi trebao trajati dugo. Postoji mogućnost da obrana pozove svoje svjedoke.

Sauchini branitelji jutros nisu željeli otkriti nalazi li se među njima Zoran Milanović. Potvrdili su da će razmotriti žalbu na odluku o Sauchinu zadržavanju u istražnom zatvoru i zatražiti nova grafološka vještačenja.

Nisam znao za to - ovo je kriminal, komentirao je slučaj Zoran Milanović. Rekao je kako ga iz DORH-a nisu zvali, ali smatra da im mora odgovoriti na neka pitanja.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u Intervjuu tjedna Hrvatskoga radija izjavio je kako će o statusu Tomislava Sauche u SDP-u odlučiti gradska organizacija, i to nakon odluke suda. Naglasio je da stranka ima jasnu politiku: ako je netko kriv ili ako postoji osnovana sumnja, treba biti isključen. Ne očekuje da će taj slučaj naštetiti stranci. Uvjeren je kako je riječ o individualnoj odgovornosti.

Sumnjive isplate dnevnica u uredu bivšeg premijera otkrila je Državna revizija, a Saucha te tadašnji Milanovićevi savjetnici Neven Budak i Slavko Goldstein saslušani su u ponedjeljak u Državnom odvjetništvu. Saucha je nakon objave nalaza revizije ustvrdio da je riječ o podmetanju te da će zatražiti grafološko vještačenje. Navodno, Saucha grafološko vještačenje - nije prošao.