ISTRAGA PROŠIRENA

DORH Sauchu sumnjiči da je uzeo 550 tisuća kuna!

10.02.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Kako N1 doznaje, Sauchu se sumnjiči da je u periodu od dvije godine sebi priskrbio gotovo 550 tisuća kuna. Istraga je očito proširena jer se prvotno spominjivo bilo 307 tisuća kuna koliko su iznosile dnevnice za trojicu savjetnika Zorana Milanovića

DORH je jučer poslijepodne u Hrvatski sabor uputio zahtjev za skidanjem imuniteta ovog SDP-ovog saborskog zastupnika zbog pokretanja istrage oko 'afere dnevnice'.

Danas se očekuje i Sauchino privođenje te određivanje pritvora. 

Državno odvjetništvo ovaj je potez povuklo nakon što su dodatno ispitani savjetnici tadašnjeg premijera Milanovića, Neven Budak, Slavko Goldstein i Siniša Petrović.

Upravo na njihova imena u 2015. je iz proračuna isplaćeno ukupno 307 tisuća kuna za dnevnice za inozemna putovanja.

Naloge je potpisivao Saucha, koji je prethodnih dana tvrdio da je netko negov potpis krivotvorio. No, kako se neslužbeno doznaje, nakon grafološkog je vještačenja ustanovljeno da potpis na nalozima jest Sauchin.

Podsjetimo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jutros je sa sedam glasova 'za' i jednim, onim Ivan Pernara, 'protiv', izglasalo skidanje imuniteta Sauchi. Ova odluka još mora na potvrdu u Sabor. Protiv je bio Ivan Pernar.

'Imamo slučajeve ozbiljne političke korupcije i to izvlačenja novca iz državnih poduzeća. Kao čin revolta dok se ljude iz HDZ-a ne procesuira neću glasti za skidanje imuniteta kolegi Sauchi, rekao je Pernar.

Saucha je jutros viđen na Gornjem gradu gdje živi kako s velikom putnom torbom ide niz Mesničku ulicu. Unatoč brojnim novinarskim pitanjima, vidno potreseni Saucha nije ništa odgovarao.

Podsjetimo, mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jutros je sa sedam glasova 'za' i jednim, onim Ivan Pernara, 'protiv', izglasalo skidanje imuniteta Sauchi. Ova odluka još mora na potvrdu u Sabor.

Protiv je bio Ivan Pernar. 'Imamo slučajeve ozbiljne političke korupcije i to izvlačenja novca iz državnih poduzeća. Kao čin revolta dok se ljude iz HDZ-a ne procesuira neću glasti za skidanje imuniteta kolegi Sauchi, rekao je Pernar.